افزایش سطح دریا و پیشروی آب به مناطق ساحلی، موجب تحلیل رفتن زمینهای باتلاقی در خطوط ساحلی جهان شده است.
به گزارش زیست آنلاین، در این بررسی گروهی از کارشناسان استرالیایی به مطالعه بیش از ۷۰۰ هزار تصویر ماهوارهای پرداختند تا گستردگی و تغییر زمینهای باتلاقی ساحلی در سراسر جهان را ارزیابی کنند.
نتایج بدست آمده حاکی از آن است که اکوسیستمهای زمینهای باتلاقی ساحلی در برخی از کشورها در فاصله سالهای ۱۹۸۴ تا ۲۰۱۶ میلادی بیش از ۱۶ درصد کاهش پیدا کرده است. زمینهای باتلاقی ساحلی اکوسیستمهای حائز اهمیتی هستند و همچون ضربهگیری در برابر طوفانها و افزایش سطح دریاها عمل میکنند و زیستگاه گونههای بسیاری از حیوانات به حساب میآیند.
تقریبا حدود ۵۰ درصد از گستره جهانی زمینهای باتلاقی ساحلی در هشت کشور جهان متمرکز است که شامل اندونزی، چین، استرالیا، آمریکا، کانادا، هند، برزیل و میانمار هستند.
یکی از محققان این مطالعه گفت: زمینهای باتلاقی ساحلی اکوسیستمهای بزرگی هستند که در تمامی نقاط جهان وجود دارند اما به شدت در برابر تهدیدهای محیط زیستی آسیبپذیرند چرا که موقعیتهای دقیق آنها مشخص نیست و ظرفیت کافی برای کنترل آنها وجود ندارد.
به نوشته روزنامه گاردین، به گفته محققان در مناطقی از چین و غرب اروپا زمینهای باتلاقی ساحلی گسترهای به مساحت بیش از ۱۸ کیلومتر را در بر گرفتهاند. همچنین در استرالیا در تمامی مناطق این کشور این اکوسیستم مشاهده میشود.
افزایش ۳۰۰ کیلومتری مساحت دریاچه ارومیهمدیردفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: حجم آب دریاچه ارومیه ۴۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
فرهاد سرخوش در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به افزایش بارندگیها و رهاسازی آب از سدها و رودخانههای استان به دریاچه ارومیه افزود: تراز فعلی دریاچه ارومیه ۱۲۷۰.۵۴ است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ سانتی متر افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه وسعت فعلی دریاچه ارومیه ۲۰۴۷.۴۹ کیلومتر مربع است که سال گذشته ۱۷۴۷.۱۱ کیلومتر مربع بوده ادامه داده، وسعت دریاچه ارومیه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۰۰ کیلومتر مربع افزایش داشته است.
سرخوش با بیان اینکه حجم آب فعلی موجود در دریاچه ارومیه یک میلیارد و ۵۴۰ میلیون مترمکعب است، تصریح کرد: حجم آب دریاچه ارومیه سال گذشته یک میلیارد و ۶۰ میلیون متر مکعب بود که نسبت به سال گذشته ۴۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اشاره به آغاز رهاسازی آب سدها و بارندگیها در استان بیان کرد: با تداوم بارندگیها و رهاسازی آب به پیکره، وضعیت دریاچه ارومیه مطلوبتر خواهد شد.